Efter din behandling

Efter din behandling bör du kunna fortsätta din tillvaro precis som vanligt men följ de råd du får från din behandlare.

Några saker att tänka på

Följ de råd du får av din läkare/sjuksköterska. Det kan handla om att till exempel undvika solen, bastubad eller extrem kyla under en period. Du kan även få rådet att undvika make-up i 12 timmar efter din injektionsbehandling. En del patienter får en övergående svullnad, ömhet eller blåmärke kring injektionsstället. Dessa symptom går vanligen över inom ett par dagar.

Kom ihåg att du alltid kan fråga din behandlare om du är orolig för att svullnader eller rodnader inte ger med sig.

Hur bibehåller jag resultatet?

Resultatet brukar vara i upp till 12 månader, men det kan variera beroende på behandlingsområde och produkt. Behandlingar med fillers är temporära och om du bestämmer dig för att inte få fler injektioner kommer hyaluronsyran att absorberas naturligt av huden utan att lämna några spår efter sig, och effekten försvinner så småningom.

LADDA NER Eftervårdsbroschyr

Ska jag föra journal över mina behandlingar?

Det är alltid bra att veta vilka behandlingar du har gjort. Använd dig gärna av vårt Juvéderm Beauty Passport för att anteckna datum och behandlingsformer. Det gör att du själv kan ha koll på dina besök, vad du har gjort och när, och du kan dessutom skriva ner andra skönhetsbehandlingar som du utfört i ansiktet, då har både du och din behandlare en fullständig bild. 

LADDA NER BEAUTY PASSPORT